Ubrousková technika dodá tělu klid

Zdobení textilu – tipy, jak na to!

Najdeme mezi námi mnoho takových, kterých baví vlastnoruční zdobení oblečení. Vytvořit si oblečení vlastníma rukama je občas fuška, výsledek však rozhodně stojí za to! Jedná se o jedinečný kus, z něhož bude mít jeho nositel velkou radost. Jeho přínos spočívá v tom, že jeho tvůrce přidá tomu kousku speciálnost. Zdobit textil dokážeme různými způsoby. Možná jste již slyšeli o tom, že existuje speciální technika s názvem ubrousková technika, pomocí které můžeme zdobit prakticky jakýkoliv materiál. Textil a ubrousková technika se k sobě prostě hodí!

Ubrousková technika a zdobení textilu

Ubrousková technika na textil

Materiál na ubrouskovou techniku

Ubrousková technika, jinak nazývaná i decoupage, představuje zdroj realizace pro ty, kteří rádi tvoří něco nového, a to přímo vlastníma rukama. Je pomocí ní možné zdobit prakticky cokoliv – od textilu cez plast, sklo, dřevo až po porcelán či nábytek. Jak již bylo zmíněno, tuto techniku ​​lze aplikovat na textil například při výrobě tašek či triček. Je však jen a jen na vás, jakou část oděvu si na zdobení zvolíte. Důležité je pouze tento textil správně ošetřovat. Na zdobení budete potřebovat ubrousky dle vlastního výběru, nejlépe je však používat ubrousky třívrstvé. Dalším pomocníkem jsou nůžky a speciální lepidlo, pomocí kterého ubrousky k tomuto textilu přilepíte. Využijete také žehličku, která zajistí, že ubrousek bude na textilu držet lépe.

Ostatní techniky, pomocí kterých uděláte textil výjimečným

Ubrousková technika nepředstavuje ani zdaleka jedinou techniku, pomocí které můžete textil oživit. Používá se například zdobení textilií pomocí různých doplňků, a to například pomocí perlí nebo nášivek rozličných tvarů, barev a velikostí. I když se nášivky používaly ještě před několika lety tehdy, pokud došlo k poškození určité části oděvu, v současnosti jsou také velmi populární. V minulosti také bylo oblíbené i batikování textilu, díky kterému vznikl oděv v různých barvách. I když tato technika na několik let zaznamenala svůj útlum, oblečení s tímto vzorem se opět začíná dostávat na pulty obchodů. Batikovaný vzor dokážete vytvořit doma i vy sami, a to prakticky zdarma! Jediné, co budete potřebovat jsou speciální barvy na textil a hrnec s vodou, do které dáte tento textil vyvařit. Už po několika hodinách se budete těšit novému kousku ve vaší skříni!

Pokud vás zajímá tvoření vlastních kousků do vašeho šatníku, ubrouskovou techniku ​​byste určitě měli vyzkoušet. Navštivte stránku https://www.tvojeharmony.cz/, kde najdete mnoho zajímavých informací. Staňte se odborníkem i vy!